Начало / Последни новини / Плевенчани показаха отлични умения на Държавното първенство по спортен бридж за двойки

Плевенчани показаха отлични умения на Държавното първенство по спортен бридж за двойки

От 26 до 28 февруари в град Стара Загора се проведе Държавното първенство по спортен бридж за двойки. В него участвуваха 63 двойки от 22 града, а сред тях беше и двойката от град Плевен – Слави Алексиев и Румен Маринчев.

През първите два дена състезателите изиграха 3 квалификационни сесии по 26 дона, след което първите 18 двойки се класираха за „Финал А“. Плевенската двойка игра със самочувствие и с равномерна игра влезе без проблеми във финала като постигна 53%. Това й отреди 14-то място във временното класиране.

На финала двойките-финалисти играха 17 кръга по 3 дона по система „Всеки срещу Всеки“. В първите пет кръга плевенчани започнаха малко неубедително, но след това заиграха отлично, като накрая финишираха с 52% ,което им отреди 7-мо място във финалния кръг. След вземане предвид и резултатите от квалификациите, те се наредиха на 8-мо място в крайното класиране. Това е безспорен успех за Слави-Алексиев и Румен Маринчев. В последните години те постоянно се класират сред финалистите, като миналата година бяха на 9-то място. Сегашното 8-мо място  е най-добро тяхно класиране до този момент ,а пред тях в класирането са само двойки от град София и две двойки Бридж Клуб „Радков“, който е от държавния отборен шампион за тази година. С оглед и на доброто представяне на отбора на „Найтингейл“(Плевен) преди месец на Държавното Отборно Първенство, град Плевен продължава да бъде един от водещите бридж-центрове в България.

Слави-Румен

Плевенчани имаха и ще една причина за радост. Шампиони станаха двойката Клементин Николчев-Красимир Борисов(София). Единият от тях – Клементин Николчев, е плевенчанин, който от няколко години живее в София, но преди това активно се състезаваше за град Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...