Начало / Общество / Плевенчани подават сигнали, че са им откраднали старите автомобили, щом от Общината ги вдигнат

Плевенчани подават сигнали, че са им откраднали старите автомобили, щом от Общината ги вдигнат

Първите четири стари автомобила от улиците на Плевен вече са вдигнати. Това съобщи днес Николай Георгиев, началник на Общинския инспекторат. След като в средата на април служители на Общинския инспекторат поставиха обозначителни стикери на излезли от употреба стари автомобили, започна и репатрирането им на специално определена площадка.

Около 130 от общо 150 маркирани автомобили са премахнати от собствениците им, посочи Георгиев. Някои от собствениците на вдигнатите автомобили, обаче, са подали сигнал в полицията, че те са откраднати, въпреки уведомленията от Община Плевен. За да се избегнат куриозните ситуации, от Инспектората уведомяват съответното РУ на МВР, че предстои вдигане на автомобила, за да не се получават недоразумения.

Припомняме, че общинските съветници решиха срокът за съхранение на излезли от употреба автомобили да е 14-дневен, след което ще бъдат предавани директно за скрап.

Сигнали за стари превозни средства, паркирани пред и около жилищните блокове и по улиците, могат да се подават и денонощно на тел. 064/ 881 323. След проверка на сигнала, се връща обаждане на подалия го с информация за констатацията на инспектората и предприетите по случая действия.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...