Начало / Култура / Плевенчанин със сериозна заявка за отлично представяне в конкурса „Пазител на традициите”
Това е една от снимките, с които Валентин Иванов участва в конкурса "Пазител на традициите"

Плевенчанин със сериозна заявка за отлично представяне в конкурса „Пазител на традициите”

IT специалистът и любител фотограф Валентин Иванов от Плевен е сред претендентите за приза от Националния фотоконкурс  “Пазител на традициите”. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, затова не се допуска груба намеса с фотообработващи програми.

Конкурсът е част от националната кампания „Пазител на традициите”, която  има за цел да подкрепи и стимулира работата на творци и организации от различни области на изкуството, занаятите и традиционната българска кулинария, като покаже на обществото начина, по който те работят, за да съхранят изконните ценности, бит и обичаи на България, претворявайки ги в изкуство.

Валентин Иванов участва в конкурса с три свои снимки, на които е запечатал прекрасните танцьори от фолклорен ансамбъл „Дъга” към СОУ „Стоян Заимов” в Плевен и техните носии.

22-годишният любител фотограф вече има една спечелена кампания  през пролетта на 2014 г. Тогава чрез гласуване във Фейсбук негова снимка се класира сред първите три в конкурс за корична снимка на страницата на Европейската комисия. От ЕК толкова много харесват неговата снимка, че вместо за една седмица (какъвто е регламента на конкурса), я оставят за две седмици като корицата.

За да подкрепим Валентин Иванов в този конкурс, можем да дадем гласа си тук: www.facebook.com/media/set/?set=a.876206592459510.1073742079.141523809261129&type=3

А така ще помогнем да се популяризира и фолклорен ансамбъл „Дъга”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...