Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанин стана Цар на таблата за 2013 година

Плевенчанин стана Цар на таблата за 2013 година

Цар на таблата
Снимка:Plomari

Любители на таблата от цяла България и 32-мата табла спецове, които станаха шампиони на градовете си, миналата вечер в София влязоха в последното оспорвано състезание от двете страни на дъската за определяне на тазгодишния Цар на таблата. Водещ на събитието беше плевенският актьор Веселин Плачков, а сред VIP гостите бяха Ники Кънчев, барманът Коки от „Стъклен дом” DJ Ilko и Десо oт Tri-O-Five, които също се заклети фенове на заровете.

Купата на Цар на таблата на Plomari за 2013 взе плевенчанинът Йордан Маринов. Той спечели 5-дневна почивка за себе си и своето семейство в родината на узото, както и посещение на дестилерията на  Ouzo of Plomari.

Турнира премина много оспорвано. Сред участниците личаха имената на  Росен Пенчев ,Темелко Темелков, най-добрата жена по табла в света – Мая Пейчева и други водещи български табладжии. Над всички отново бе плевенчанина Йордан Маринов , който спечели 6 последователни мача , а на финала надигра Темелко Темелков от Сандански с резултат 2-1 . Победителят беше награден лично от собственика на Ouzo of Plomari г-н Никос Калоянис, който му връчи освен купата  и традиционната бутилка Узо.

На 22 септември започва и индивидуален финал на 4-то световно първенство по спортна табла. Там също има участник от Плевен – Петьо Маринов, който е  председател на местният шахматен клуб „Спартак Плевен XX”.

Някои от мачовете ще бъдат предавани онлайн. Състезателите ще бъдат разпределени в предварителни групи.Ще се играят мачове по системата 2 от 3 до 11 точки. Полуфинала ще бъде до 13 точки , а финала до 15 точки. Гарантираният награден фонд е 4700 евро , като ще бъде увеличен от таксите на състезателите.Ще се играе на сървъра на Грид Гамон. Турнирен директор е Тара Мендичино , а турнирният комитет се състои от Пери Гарднър- САЩ ,Скарлет Сереро – Франция и световният номер 1 Мочи Мочизуки-Япония.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...