Акценти
Начало / Крими / Над тон грозде от масиви край Белене и Плевен беше спасено от крадци

Над тон грозде от масиви край Белене и Плевен беше спасено от крадци

Вчера полицаи са задържали 16 крадци на грозде в лозови масиви край Плевен и село Кулина вода. Служители от Районногрозде управление «Полиция» – Белене са задържали осем извършители на кражба на 820 килограма грозде по време на специализирана акция за опазване на селскостопанската продукция, извършена на 20 септември в частни масиви в землището на село Кулина вода, информират от полицията. Рано сутринта полицаите са засекли в частен имот организирана група от непоканени берачи от село Дерманци и от Угърчин, Ловешко. Установена е самоличността на членовете на престъпната бригада от Дерманци и помагачите им от Угърчин – всичките са с регистрации в полицията за кражби. Извършителите са товарили задигнатото в чували на два леки автомобила .

Също вчера полицаи от Първо РУП Плевен са се отзовали на сигнал за кражба от лозов масив в местността Бъчвата край Плевен. На място заварват осем гроздоберачи, навлезли в имота без разрешение на собственика. Неканените гроздоберачи са на възраст от 17 до 44 години, като в бригадата имало хора от Николаево,Търнене, Плевен и един чак от Пазарджик. Повечето от крадците гроздоберачи са с регистрации в полицията за кражби, някои от тях са осъждани. Групата се придвижвала с леки автомобили. В тях и между редовете са намерени общо 12  полиетиленови чували, в които  е имало 390 килограма грозде.

За двата случая е уведомен прокурор. Работата продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...