Акценти
Начало / Последни новини / Плевенчанин представя България на световното по тенис на маса

Плевенчанин представя България на световното по тенис на маса

Възпитаникът на СКТМ Тетрон /Плевен/ – Петьо Кръстев ще представя България на световното индивидуално първенство по тенис на маса за мъже и жени. Шампионатът на планетата ще се проведе в периода 21-28 април в унгарската столица Будапеща. Кръстев е сред 312-те тенисисти от 113 държави, които ще спорят за световната титла при мъжете. Петьо е лидерът на България, тъй като в началото на миналия месец стана шампион в държавното индивидуално първенство с екипа на СКТМ Марек-Дигеста Спорт /Дупница/. Освен плевенчанина, страната ни при мъжете ще представя и Стефан Тодоров от СКТМ Стоянстрой /Пловдив/. Позволен максимален брой пет състезатели /трима по право, плюс по един от първите 20 и 100 на световната ранглиста/ имат седем държави – Бразилия, Китай, Германия, Япония, Корея, Швеция и китайско Тайпе, а домакините са с шест. Петьо Кръстев е под №283 в световната ранглиста, а Стефан Тодоров – 979. Двамата ще са тандем и шампионата на двойки. 237 дуета от 98 държави ще спорят при мъжките двойки, като шест са сборни.

При жените състезателките са 248 от 86 държави, България е представена от Мария Йовкова и Габриела Иванова. И тук седем държави имат право на максимален брой участници – Китайско Тайпе, Сингапур, Румъния, Корея, Япония, Хонг Конг и Китай, както и Унгария с шест участнички.

Йовкова е 188-а, а 15-годишната дебютантка Габриела Иванова няма ранкинг в първите 1000. Двете ще са нашият тандем в надпреварата на двойки при дамите, чийто общ брой е 102 /9 сборни/ от 75 държави.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...