Акценти
Начало / Общество / Плевенското сдружение „Младежки европейски инициативи“ обръща фокуса на дейността си към сътрудничество с Русия

Плевенското сдружение „Младежки европейски инициативи“ обръща фокуса на дейността си към сътрудничество с Русия

Плевенското сдружение „Младежки европейски инициативи“ обръща фокуса на дейността си към сътрудничество с Русия. Близо седмица откакто ръководството на сдружението е в Русия, Москва във връзка с участие в обучение за млади политици, дипломати и лидери на фонд „Горчаков“ – „Диалог в името на бъдещето“.

По покана на посланника на България в Русия – негово превъзходителство Бойко Коцев, се е провела среща в Посолството на България, където са били обсъдени бъдещи инициативи по дейността на сдружението. Посланникът не скри добрите чувства, които са били предизвикани от първото включено българско НПО в листа за сътрудничество на Фонда, като препоръча да се обърне внимание на 2017година, през която ще честваме 140 години от Освобождението, каза Йордан Христов, председател на сдружението.

От ръководството на фонда също приеха, като една възможна бъдеща инициатива, да бъде проведена кръгла маса със страни от Балканите в Плевен, който е исторически свързан с датата. Като спомен от срещата, Бойко Коцев подари на всички участници икона на Свети Серафим – Софийски Чудотворец.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...