Акценти
Начало / Култура / Плевенски фармацевт  с трета награда и награда за българска песен в международен конкурс

Плевенски фармацевт  с трета награда и награда за българска песен в международен конкурс

Младият плевенски поп изпълнител, фармацевтът  Светлозар Христов спечели две награди Международния конкурс за поп музика ,,Морски звездички“, който се проведе в град Варна. Конкурсът е  за индивидуални изпълнители, вокални състави и дуети,  разделени в пет възрастови групи. Според регламента на конкурса участниците се представят  с  две песни, едната от които на български език, а другата по избор.

Светлозар Христов спечели трета награда и награда за изпълнение на българска песен. Той се състезава в  най-голямата възрастова група  от 18 до 25  и е оценяван от международно жури в състав: председател- обичаната от малки и големи прима на българската естрада Мими Иванова  и членове: Дамян Попов, Георги Янков, Александър Андреев и случайно избран вокален педагог чрез жребий в деня на конкурса. Участниците са били оценявани от журито чрез явно гласуване след приключване на всяка възрастова група с оценки от 1 до 10.

Младият фармацевт работи в една от най-големите вериги в града и през свободното си време се отдава  на музиката. До момента Светлозар има над 30 награди от национални и международни конкурси. Създал е и първата си  авторска песен, която е дело на известния композитор Светослав Лобушки. В момента той работи и по своето второ авторско парче, което се  създава в сърцето на Лондон от млад композитор, а негов вокален педагог е маестро Аделина Колева- създател  и откривател  на много от българските звезди и таланти  в страната.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...