Начало / Икономика / Плевенски ученици с награда от НАП

Плевенски ученици с награда от НАП

Елица Илиева – 16 г.,ученичка от МГ „Гео Милев“, Чавдар Лалов  – 17 г. от същото училище,  и Кирил Василев – 12 г. от НЧ „Патриарх Евтимий“ , получиха награди от образователния проект на НАП „Влез в час”. Наградите им връчи директорът на НАП Плевен – Цветомила Потурлиева. Децата са отлични ученици, участвали са многократно в олипмиади, конкурси и състезания по математика, физика и български език. Споделиха интереса си към играта, своите желания за бъдеща реализация и ни увериха, че ще разкажат на своите съученици за полезната игра на НАП.

 На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди – дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

Плевенчанка също бе сред спечелилите дрон през изтеклата година. Късметлийката е само на 12 години, като от самото начало следи данъчните уроци с интерес на интернет страницата на кампанията и ще продължи да участва активно. Тя е отлична ученичка в 6-ти клас на основно училище „Васил Левски“ в Долни Луковит и обича математиката.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...