Акценти
Начало / Образование / Плевенски ученици сред най-активните в читателска щафета за творчеството на Бевърли Клиъри

Плевенски ученици сред най-активните в читателска щафета за творчеството на Бевърли Клиъри

За трета поредна година издателство „Милениум” организира „Читателска щафета 3 мини: Бийзъс, Рамона и Хенри“ за деца на възраст от 6 до 10 години. Целта на кампанията е да насърчи децата да четат книги. До 30 март участниците в кампанията трябва да се прочетат три книги по избор от творчеството на авторката Бевърли Клиъри за героите Бийзъс, Рамона и Хенри на издателство „Милениум“. След това всички те могат да се включат в надпреварата за 500 уникални значки, пълен комплект от книгите на авторката, а изпратилите специален читателски дневник, изработен и надписан от тях, могат да участват за още много награди.

Малките щафетници от  2б клас на СОУ “Иван Вазов” – Плевен с ръководител Евелина Ницова приятно изненадаха организаторите. Те прочетоха предсрочно предвидените три книги от поредицата на авторката Бевърли Клиъри с помощта на родители и доброволци, които с радост откликнаха.

Но децата сториха много повече – изпратиха до издателството задължителните форми за участие, видеофилм за организираните изложби, макети на предмети, включени в книгите, попълнeни специални читателски дневници.

На тяхната чудесна дейност сайтът на издателството посвети цели три издания с благодарност към малките читатели.

Второкласниците са удовлетворени и очакват края на щафетата, за да получат специалните колекционерски значки. И не спират да четат, защото четенето не е мъчно, а лесно и интересно.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...