Акценти
Начало / Образование / Плевенски ученици издадоха интерактивен органайзер с десет здравини

Плевенски ученици издадоха интерактивен органайзер с десет здравини

Учебната компания „Junior Healthy Life” на СОУ „Пейо Яворов” Плевен издаде и вече разпространява първия по рода си интерактивен органайзер „Десетте здравини по три”. Продуктът е нов за нашия и за световния пазар, той е своеобразно помагало и наръчник за здравословен и природосъобразен начин на живот за деца над 5-годишна възраст, обясни Иван Бенков, преподавател по икономически дисциплини в училището.

Учебната компания е създадена на 23 октомври 2012 год., членове са 15 ученици от XI а клас на СОУ „Пейо Яворов”, които се обучават в технологичен профил „Предприемачество и бизнес” по учебни програми на американската фондация Джуниър Ачийвмънт България. Основният предмет на дейност на компанията е авторство, дизайн, предпечат и търговия със собствени образователни продукти за здравословен и екологосъобразен начин на живот.

Добрите герои Здравко и Добрина насочват читателите към осъществяване на десет групи „здрави добрини”, които имат най-важното значение за израстването и развитието на здраво и щастливо дете. Различните рубрики представят по провокативен и в същото време непринуден начин препоръчителни добрини за здраве, а текстовете разказват колкото увлекателни, толкова и поучителни случки. Десетте добрини имат различни степени в зависимост от сложността на извършването им – голяма, по-голяма и най-голяма здравина. Така общо инициативите стават 30. Освен да четат, малчуганите могат и да си записват в органайзера, както и да проверят дали са разбрали поуката.

А за извършилите добрини ще има и награди, допълни Иван Бенков. В страницата на инициативата в социалната мрежа ще могат да се публикуват снимки на извършилите съответната „здравина” деца като така много хора ще могат да ги аплодират за това. Освен това, бронзова грамота ще получи всеки участник, изпълнил и десетте „големи здравини”. Сребърна грамота ще бъде връчена на децата, направили 10 „по-големи здравини”, а златна се полага след като са факт 10-те „най-големи здравини”.

Според създателите му, органайзерът е съкровищница за детски добрини, който иска да е помощник и спътник на всеки родител, учител и възпитател в процеса на образоване, развитие и възпитание на децата. Във фокуса на мисията на учениците е стремежът към укрепване на физическото здраве и психическата устойчивост на малчуганите, както и формиране на трайно и отговорно поведение за това, както и за „здравето” на природата от най-ранна детска възраст.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...