Акценти
Начало / Образование / Плевенски учебни заведения се включват в Световната седмица на предприемачеството

Плевенски учебни заведения се включват в Световната седмица на предприемачеството

Otkrit_urok_v_23_SOU_Svetovna_sedmica_po_predpriemachestvo_2012

Плевенски учебни заведения се включват от днес в Световната седмица на предприемачестсвото. Инициативата се организира от „Джуниър Ачийвмънт“ – България, информира Любен Гешев, специалист връзки с обществеността.

Стартът на събитията в Област Плевен ще бъде даден с открит урок на тема „Нашето семейство“ в ОДЗ „Еделвайс“ в 9 часа. Малко след това в СОУ „Пейо Яворов“ стартира „Иновационен лагер“. Утре сутринта в ЦДГ „Кокиче“ ще се състои събитието „Реклама, реклама, реклама“. ЦДГ „Щастливо детство“ организира празник в местен детски клуб, а в СОУ“Д-р Петър Берон“ – Червен бряг, ще работят по инициативата „Да построим град“.

Изявите в Седмицита на предприемачеството продължават и на 21 ноември. Тогава в ЦДГ „Слънце“ – Левски, ще разработят темата „Подаръци за семейството“, а в СОУ „Стоян Заимов” – „В града“.

На 22 ноември от 10:00 часа в СОУ „Иван Вазов“ ще представят работата си по темата „Да построим град“. Същия ден в СОУ „Д-р Петър Берон“ – Червен бряг, ще работят по „Проверка на качеството, отстраняване на дефектни продукти и анализ на два вида производство. Какви са резултатите?“.

Събитията приключват на 26-ти ноември, когато в ОДЗ „Зора“ – Червен бряг, ще разкажат за „Пътят на памука“.

Световната седмица по предприемачество започна вчера с учебни прояви в цялата страна. Инициативата, която се организира от „Джуниър Ачийвмънт“ – България, включва над 130 събития в 50 населени места в страната. Седмицата по предприемачество тази година се провежда под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

Снимка: „Джуниър Ачийвмънт“ – България

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...