Акценти
Начало / Последни новини / Плевенски тенисисти не успяха да защитят реномето си

Плевенски тенисисти не успяха да защитят реномето си

Очакванията, че бившите възпитаници на СКТМ Тетрон /Плевен/ – Владимир Петков и Петко Габровски ще триумфират с шампионската титла по тенис на маса останаха напразни. Това е резултата от националното първенство за мъже, чийто домакин бе курорта Албена.

Предварителните прогнози сочеха плевенският тандем Петков – Габровски като сигурен шампион на двойки при мъжете. Бившите съотборници в СКТМ Тетрон започнаха отлично, печелейки три мача. На четвъртфинала обаче не успяха да преодолеят тандема Иван Иванов /София/ – Стоян Поппетров /Варна/ и приключиха участието си преди битката за медалите. Габровски се представи по-добре в индивидуалната надпревара, където спечели бронзов медал. На полуфинала го победи Теодор Александров от Панагюрище, който в последствие спечели шампионската титла. Владко Петков също бе считан за фаворит и бе подставен при жребия. Той обаче отпадна на четвъртфинала.

Петков спечели бронзов медал, но на смесени двойки в тандем с Таня Асенова от Варна. Пътят им към финала спря двойката Денислав Коджабашев /Панагюрище/ – Мария Йовкова /Пловдив/.

Плевенските тенисисти не са доволни от представянето си. Като причини за недобрите си игри изтъкват липсата на пълна концентрация и натрупалата се умора.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...