Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенски специалисти по здравни грижи с активно участие в национална конференция

Плевенски специалисти по здравни грижи с активно участие в национална конференция

Плевенски специалисти по здравни грижи ще вземат участие в националната конференция “Здравето на бъдещите поколения – предизвикателство пред специалистите по здравни грижи”. Домакин на мероприятието ще бъде град Монтана, информират от информационния сайт Монтана днес. Конференцията ще се проведе на 19 и 20 септември, а организатор на събитието е Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) в Монтана.
В конференцията ще вземат участие близо 130 фелдшери, медицински сестри и акушерки от 14 населени места населени места, сред които освен Плевен, са и Велико Търново, Димитровград, Казанлък, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол. Заинтригувани от актуалната и интересна тема към конференцията ще се присъединят и медицински специалисти от Ниш, Пожаревац, Крагуевац. Сред тях е и Небойша Васич – председател на Националната асоциация на сдружените здравни работници на Сърбия.
Научен ръководител на конференцията е доц. Иванка Стамболова, ръководител на Катедра „Здравни грижи“ във Факултета по обществено здраве към Медицински университет – София. Доц. Силвия Цветкова от катедра „Социална и превантивна медицина, медицинска статистика, педагогика и психология” към факултет „Общественоздравни науки” на Медицински университет – Плевен ще говори по тема, която представлява интерес не само за професионалистите, но и за всички – “Детето и възрастните”. Третият пленарен доклад е на колегата й доц. Макрета Драганова.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...