Акценти
Начало / Общество / Плевенски ротарактори културни посланици на страната ни

Плевенски ротарактори културни посланици на страната ни

Ротаракт

От 16 до 19 януари в хърватската столица Загреб се проведе Европейска среща на Ротаракт-клубовете. В нея взеха участие 20 представители от България , между които председателят на Ротаракт клуб – Плевен – Стефан Бурджев. Лично кметът на Хърватската столица, също ротарианец, е приветсвал младите си колеги на откриването на форума, информират от Ротаракт клуб – Плевен..

На авторитетното събитие на младите ротарианци са присъствали близо 400 представители на клубове от 35 националности. В ежегодната среща са се включили и партньори от Северна Америка и Азия. Създаване на взаимни контакти, подобряване на комуникациите и реализиране на инициативи и проекти в глобален мащаб, са основните теми на срещата на младите ротарианци в Загреб. Едно от важните решения, взети на форума, е създаването на обединена мрежа на ротаракт-клубовете в Европа, както и активирането на комуникациите чрез интернет-пространството и социалните мрежи.

По време на форума, младите ротарианци от България и Плевен са поканили своите колеги от Европа и света да посетят родината ни като „посланици” на културно-историческите ни забележителности и туристически атракции, информира след срещата в Загреб президентът на Ротаракт клуб – Плевен Стефан Бурджев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...