Акценти
Начало / Общество / Плевенски пенсионери направиха равносметка на свършеното от правителството

Плевенски пенсионери направиха равносметка на свършеното от правителството

Под съпровода на патриотични песни започна днес поредният протест на пенсионерите в Плевен пред мавзолея-костница “Св. Георги Победоносец”. Инициативата се организира всеки месец от лятото на миналата година, като се дискутират различни теми в помощ на пенсионерите, а те самите имат възможност да изразят мнението си по въпроси, които ги интересуват.

В началото на новата 2013 год. Радослав Георгиев, координатор за Плевенския регион на Националния фронт за спасение на България /НФСБ/, направи равносметка на досегашното управление на правителството и остро разкритикува ситуацията. “2013-та е годината, в която ще се проведат избори за парламент. 2012-та е предпоследната в управлението на това правителство, което трябва вече да се е ориентирало към привършване на изпълнението на дадените предизборни обещания, за да са в състояние да потърсят и помолят хората да ги изберат отново. Така ли се получи обаче?”, попита Георгиев дошлите на протеста.

Според регионалния координатор на НФСБ, през 2012 год. българската икономика е продължила да запада, а приказките за растеж са били пълни лъжи и манипулация на съзнанието. “Чувстваме върху себе си колко “розово” е положението. Кризата се стовари върху най-онеправданите и на-бедните, а едни от тях сме и ние, пенсионерите, на които никой не обръща внимание”, беше категоричен в оценката си Радослав Георгиев. По думите му, е продължил и здравният геноцид върху българския народ и се е потвърдила тенденцията, че който има пари – ще живее, а който няма –  е обречен и не получава адекватни медицински грижи. Организаторът на протеста добави и критики към българската образователна система, в резултат от която от българското училище излизат хора, малко образовани и знаещи, които не могат да се ориентират в живота и не са подготвени за него.

Един от протестиращите прикани събралите се следващия път да доведат поне по още един човек. “Нека да се види, че българите са наясно какво става в страната, че тяхната воля за истинска промяна все още съществува. Смисълът на протеста е такъв – в Европа трябва да научат, че българите не са умиращо племе, а още са живи и готови да възстановяват държавата си”, каза възрастният мъж.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...