Начало / Последни новини / Плевенски отбор спечели турнира за лица с увредено зрение

Плевенски отбор спечели турнира за лица с увредено зрение

Традиционният национален турнир шахматен турнир за хора с увредено зрение се проведе в Плевен на 16 и 17 ноември в х-л „Ростов”. В него взеха участие 6 отбора, съставени от по трима състезатели от клубовете на хора с увредено зрение от София, Пловдив, Русе, Монтана, Кюстендил и Плевен.

Отборът на плевенчани в състав Анатоли Тодоров,Цако Иванов и Илия Величков започна ударно турнира,  след като постигна три последователни победи с по 3:0 срещу отборите на Пауталия“ (Кюстендил), „Витоша“ (София) и“Дунав“ (Русе). Решаваща за първото място бе срещата в четвъртия кръг срещу отбора на „Изгрев“(Пловдив). Плевенчани се справиха успешно след като Анатоли Тодоров и Илия  Величков направиха реми на първа и трета дъска, а Цако Иванов победи на втора. В последния кръг плевенският отбор направи равен мач с отбора на „Феникс“ (Монтана) и с това заслужено спечели първото място следван от отборите на „Изгрев“(Пловдив) и „Феникс“(Монтана) .

Турнирът се провежда за седма поредна година по повод  Международния ден на хората с увреждания. Негов организатор е плевенската организация на лицата с увредено зрение с председател Павлин Ангелов. Той се проведе с финансовата помощ и под егидата на Община Плевен. Хотел „Ростов“  предостави отлични условия за провеждането му, като много от  участниците го определят като най-добрия  в България от турнирите за лица с увредено зрение.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...