Акценти
Начало / Общество / Плевенски мотористи популяризират града ни чрез мото събор

Плевенски мотористи популяризират града ни чрез мото събор

Много изненади, награди и хубави емоции очакват всички любители на скоростта на две гуми, които ще посетят плевенската мото среща, организирана от клуб „Огнени сенки“ – Плевен. Това споделиха организаторите на мероприятието, които не скриха вълнението си от предстоящото събитие.
Съборът в Плевен се организира вече над 20 години, като за 6-а поредна година той ще събере запалените по моторите на поляната до Парк хотел „Гривица“. Именно там от 31 юли до 2 август мотористи от цялата страна ще имат възможност да вдигнат адреналина си, да се насладят на богатата програма, която е подготвена, да се включат в надпреварите и да разпуснат с хубава музика в края на деня.
Мото срещата ще започне с откриване в петък вечерта, за която са предвидени различни игри и разбира се, много музика. Забавленията ще продължат през съботния ден. От 10 часа официално приветствие ще отправи кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, а от 11 часа доц. Милко Аспарухов, директор на дирекция „Военноисторически музеи – Плевен“, ще направи същото. Съборът е организиран с любезното съдействие на Община Плевен и Панорама „Плевенска епопея 1877г.“.
След официалната част в 12 часа мотористите ще тръгнат от Гривица и ще направят обиколка на централната част на град Плевен. От там те ще се отправят към Панорама „Плевенска епопея 1877г.“, където гостите от другите градове ще имат възможност да научат любопитни факти за историята на Плевен. Именно това е и целта на посещението, обясниха организаторите – повече хора да се запознаят със забележителностите на Плевен и да разкажат на свои познати и приятели. Това е един от най-добрите начини за популяризиране на града ни, смятат те.
Малко по-късно, от 14 часа, ще започне и надпреварата на скоростни отсечки. Тя ще се проведе на пътя за Пордим, като участниците в нея ще са разделени в три групи – клас 600, клас 1000 и атрактивно каране. Наградният фонд в състезанието не е никак за подценяване, подчертаха от клуба-организатор, но не пожелаха да издадат какъв точно е той. Те загатнаха, че за всички томболи, игри и състезания са подсигурени наистина атрактивни награди и то благодарение на много плевенски фирми, които са оказали подкрепа от всякакво естество за осъществяването на мероприятието. Съботната вечер ще завърши с концерт, в който за доброто настроение на всички мотористи ще се погрижат групите METALL VIPER и EXPEL, с барабаниста на NOTH – Боби.
И разбира се това не е всичко, защото организаторите обещават още много изненади, но те ще трябва да се видят на място.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...