Акценти
Начало / Общество / Плевенски майки: Новите детски площадки са мръсни и се рушат

Плевенски майки: Новите детски площадки са мръсни и се рушат

детска площадка

Новите детски площадки в Плевен бързо остаряха, алармираха infopleven будни майки. „Площадките сплотиха родители и деца и ни спасиха от тревогите къде да ги водим да играят, но сега ние трябва да спасяваме тях!”, сподели Боряна Бешева, майка на две малки деца и един тийнейджър. „Преди официалното откриване на така дългоочакваните детски съоръжения имаше пазачи от Общината, които два месеца бдяха зорко да не припарват децата до тях. Година и половина след отварянето им те са занемарени и полуразрушени”, коментира майката. Вече няма нито пазачи, нито чистачи, нито косачи. А ежедневно тийнейджъри на видима възраст над 12 години си пушат необезпокоявани на пейките на площадката, добавя тя.

детска площадка

Възмутени родители от жилищен квартал „Мара Денчева“ – юг решиха да вземат нещата в свои ръце и да почистят площадката преди кампанията „Да изчистим България за един ден”. Те се въоръжиха с ръкавици и чували и събраха многобройните и разнообразни боклуци от детското пространство. Малчуганите също помагаха с ентусиазъм.

детска площадка

„До скоро играта на площадката беше да събираме боклуци и да идентифицираме изпражненията от куче, котка или човек са”, сподели нелицеприятни, но реални факти Бешева. Сред отпадъците има всичко – бутилки, хартийки и …презервативи, които децата с любопитство изучават.

детска площадка

Площадката е не само мръсна, но и опасна, видя зоркият родителски фотообектив. „Питам се от какъв материал са направени тези греди, след като само след две години са изгнили, трошат се и стърчат пирони от тях?”, задава въпрос без отговор майката.

 Детска площадка

детска площадка

детска площадка

детска площадка

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

2 коментари

  1. Аз предлагам на майките да не люпят семки, да не ядат вафли и да си хвърлят боклуците навсякъде, защото лично съм видяла в какво състояние оставят площадките вечер. Предлагам още на тийнейджърите да пазят площадките, не да се клечат вечер по тях, да пият, да пушат и да вандалстват – защото и това съм виждала, специално на площадката на „Карлово“. пазете това, което е построено за вас. аКО НИЕ НЕ СИ ПАЗИМ ЧИСТОТА, няма кой да ни я пази. Нима очаквате да си хвърляте всяка вечер сокчетата и кутиите от цигари – същите цигари, които се счупвате да пушите по цяла вечер точно на тези детски площадки и пред децата си – всичко това го казвам от първа ръка наблюдение – и да има някой, който постоянно да върви след вас и да ви чисти?

    • Съгласна съм, че и родители си позволяват да дават подобен лош пример, но те са малцина. И да , не можем да чакаме другите да пазят, а ние не. Тук не се опитваме да си прехвърляме топката на отговорността. Чудно е защо общината се скатава и освободи хората, които се грижеха чудесно за площадките!?