Акценти
Начало / Култура / Плевенски деца с награди от Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“

Плевенски деца с награди от Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“

коледаТрима ученици на художничката Вяра Савова са отличени в Националния детски конкурс „От Коледа до Васильовден“, организиран от Националния дворец на културата . На тържествена церемония в Министерството на образованието, състояла се на 12 декември, заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева е наградила победителите в конкурса.

С първа награда са отличени  10-годишният Виктор Петров от Школата по натурно рисуване и керамика към Центъра за работа с деца и 17-годишната Мария Дамянова от класа по изобразително изкуство в НУИ „Панайот Пипков“.  С Втора награда е  15-годишната Десислава Иванова от Школата по натурно рисуване и керамика.  Тримата ученици на Вяра Савова са участвали в конкурса със скулптурни творби.

Плевенските деца са отличени сред стотици млади творци от цялата страна.

Националният детски конкурс „От Коледа до Васильовден“  е част от  Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и се провежда всяка година в навечерието на коледните и новогодишните празници.

С отличените творби е експонирана изложба в МОН.

Седмица по-рано възпитаници на школите по изкуствата към Центъра за работа с деца бяха отличени от националния кръг на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. На  първо място е класирана рисунката на 16-годишната Антония Александрова, ученичка на Вяра Савова от Школата по натурно рисуване. А 9-годишният Явор Петров от Школата по изобразително изкуство на Христо Атанасов е с трета награда. От същия конкурс с Първа награда е отличена и 17-годишната Грета Попова от НУИ „Панайот Пипков“.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...