Акценти
Начало / Видео / Плевенски деца запалиха олимпийския огън снощи (видео, снимки)

Плевенски деца запалиха олимпийския огън снощи (видео, снимки)

С много песни, танци, настроение и разбира се, спортни прояви се проведоха Четвъртите летни олимпийски игри снощи на ул. „Гълъбец” в Девети квартал. Сплотените плевенчанчета, с подкрепата на своите родители, създадоха истински празник на улицата, а публиката се бе събрала от всички краища на квартала. Емблематични песни като „Една българска роза” на Паша Христова”, „Без радио не мога” и „За тебе бях” на Лили Иванова и популярната сред малки и големи „Детска планета” на Крисия огласяха улицата в изпълнение на малките ентусиасти. Като на всяка олимпиада и на тази прозвуча химнът, след което бе посрещнат и олимпийският огън. Не липсваше и прерязване на лентичка, с което подрастващите официално откриха игрите.
Близо 20 младежи се състезаваха в 10 вида спорт, сред които волейбол, бадминтон, колоездене, тенис на маса, футбол и шах. Родителите също бяха завладени от спортния дух на подрастващите и набързо спретнаха импровизиран турнир по бадминтон между жени и мъже. Победители в оспорваната надпревара тук станаха нежните половинки.
Всички гости на олимпиадата получиха ръчно изработен подарък от участниците в надпреварата. Подаръци имаше и за самите състезатели. Йонита Иванова, началник на отдел „Образование и култура” в Община Плевен, връчи от името на кмета проф. д-р Димитър Стойков по една книжка за Васил Левски и различни лакомства, с които подрастващите да се подсилят по време на състезанието.
Вечерта завърши с богато пиршество, приготвено от родителите на състезателите, много положителни емоции и планиране на следващата олимпиада.

Следваща Предишна
Олимпиада Гълъбец
Олимпиада Гълъбец
Олимпиада Гълъбец

Олимпиада Гълъбец
Олимпиада Гълъбец
Олимпиада Гълъбец

Олимпиада Гълъбец
Олимпиада Гълъбец
Олимпиада Гълъбец

Олимпиада Гълъбец
Олимпиада Гълъбец
Олимпиада Гълъбец
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...