Акценти
Начало / Икономика / Плевенски депутати поставиха въпроса за състоянието на пътищата в областта

Плевенски депутати поставиха въпроса за състоянието на пътищата в областта

По време на парламентарния контрол в петък плевенските народни представители от „БСП за България“ Васил Антонов, Стефан Бурджев и Чавдар Велинов поставиха въпрос относно състоянието на държавната и общинска пътна инфраструктура на територията на област Плевен.  Те попитаха министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков какво предвижда Министерството по отношение на  подобряване на състоянието на пътната инфраструктура  и  кои участъци от държавните и общински пътища   на територията на областта ще бъдат  рехабилитирани до края на 2017 година. Защото е факт, че значителна част от пътните участъци, е сериозно разрушена и компрометирана, а това оказва негативно влияние както върху живеещите в областта, така и върху бизнеса и неговото развитие.

В своя отговор министър Нанков за пореден път представи състоянието на пътната инфраструктура като смес от факти, придружени от планове, предположения, идеи и в известен смисъл фикции, които не са обобщение на фактите, а са по-скоро техен заместител.

Народният представител Чавдар Велинов в правото си на реплика подчерта, че за хората от тези изоставени райони  е особено важно да се види пътят,  по-който ще бъдат изведени  на „магистралата“ на устойчивото икономическо развитие. Той настоя министър Нанков да предостави линеен график на изпълнението на планираните  ремонтни дейности на пътните участъци в област Плевен до края на 2017 година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...