Акценти
Начало / Политика / Плевенски депутати от БСП ще искат повече пари в новия бюджет за общините от областта

Плевенски депутати от БСП ще искат повече пари в новия бюджет за общините от областта

Серия от предложения за увеличаване на бюджета на общините от Плевенска област за следващата година, ще  внесат плевенски депутати, каза днес депутатът Румен Петков, който присъства на официалното откриване на обновения Дом „Младен Антонов” в Тотлебен.

Между 350 000 и 500 000 лева да се увеличат парите, предвидени в новия бюджет за общините от област Плевен, ще настояват червените депутати. Основна причина е тежкото състояние на по-голямата част от тях, уточни Румен Петков и поясни, че в няколко общини в Плевенски регион безработицата вече е над 50%. Той посочи общините  Гулянци, Искър, Никопол,  а тревожно е вече и положението в Червен бряг. Според Румен Петков притеснително е и положението в община Плевен, в която през последните години инвестираните средства са свързани с евроинструментите.

Депутатът от Коалиция за България отличи три основни характеристики на бюджет 2013. На първо място той постави липсата на политика в новия бюджет, наричайки г „безхаберен бюджет, в който няма приоритети”.

„На второ място това е бюджет, с който се мисли за оцеляване  на администрацията, а не за просперитет на хората. И трето – това е бюджет,в който няма никакви  инструменти, които да създават сигурност на икономическите субекти, независимо от формата на собственост. Тоест това е бюджет, който не дава нищо положително за инвестиционния климат в страната”, категоричен бе Румен Петков.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...