Акценти
Начало / Спорт / Плевенски бриджори спечелиха финал „Б” на държавното в Пловдив

Плевенски бриджори спечелиха финал „Б” на държавното в Пловдив

От 24 до 26 януари в Пловдив се проведе финалът на Държавното  първенство по спортен бридж за двойки. Право набридж участие в него имат 52 двойки от цялата страна, които са спечелили регионални турнири, предшествали надпреварата. Сред участниците бяха и три двойки от Плевенска област – плевенчаните Румен Маринчев, Румен Върбанов, Светлин Антонов и Чавдар Андреев, както и Петър Гвоздев и Георги Петров от Червен бряг.

През първите два дни финалистите ни изиграха 3 сесии по 26 дона, след което първите 22 двойки играят във финал „А“ ,а останалите – във финал „Б“.

Малко не достигна на двойката Чавдар Андреев – Светлин Антонов да се класира за финал „А”. След първите 3 сесии двамата плевенски бриджори останаха на 26-о място. Те частично се реабилитираха за това, след като убедително спечелиха финал „Б“, а това им отреди 23-о място в крайното класиране на Държавното първенство.

Останалите двойки от нашата област са след 30-о място в крайната подредба.

Първенството бе предавано по интернет и надблюдашано от бриджори от цял свят, научаваме от бриджора Чавдар Андреев.

Следващото състезание по спортен бридж ще е финалът на Държавното отборно първенство, което ще се проведе отново в Пловдив. Началото му де е на 6 февруари, а състезанието ще продължи до 9-и включително. В надпреварата ще вземат участие 12 тима от страната, сред които е и плевенският „Найтингейл”.

Текст Иво Тодоров

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...