Акценти
Начало / Спорт / Плевенски боксьори със златни медали от държавното първенство по бокс

Плевенски боксьори със златни медали от държавното първенство по бокс

Плевенчанинът Детелин Далаклиев /”Мизия” Плевен/ убедително спечели златен медал в категория до 60 кг от провелото се в Пазарджик Държавно лично-отборно първенство по бокс, съобщават от Българската федерация по бокс. Състезателят на другия плевенски боксов клуб „Спартак” Диян Петров стана държавен първенец в категория до 91 кг.

В първенството се включиха 144 боксьори от 42 клуба от цялата страна, сред които и водещите боксьори от националния отбор.

На полуфиналите Детелин Далаклиев се изправи срещу бившия носител на Купа „Странджа” Любен Тодоров („Сторм” София). Плевенчанинът демонстрира отличен бокс и победи убедително своя противник, като след последния удар на гонга съдиите записаха 11:3 точки. На финала Далаклиев победи представителя на Национална спортна академия Елиан Димитров по точки с 10:5 и стана национален шампион. Детелин Далаклиев беше четвъртфиналист на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година, също през миналата година той беше удостоен за пореден път със званието „Спортист на годината” на Плевен.

На финалите на ринга в Пазарджик състезателят на другия плевенски боксов клуб „Спартак” Диян Петров надделя във финалната битка в категория до 91 кг над Николай Мутафски /”Юнайтед спорт” Пловдив/ по точки с 11:6 и също стана държавен първенец.

В ранглистата на Българската федерация по бокс при мъжете в категорията до 56 кг Детелин Далаклиев е на първо място, а в категория до 91 кг Диян Петров е втори след Тервел Пулев.

След края на срещите отборът на Национална спортна академия стана републикански шампион. Отборът по бокс на „Спартак” Плевен се класира на четвърто място, а „Мизия” Плевен – на десето.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...