Начало / Последни новини / Плевенският шахматист Валентин Митев бе сред най-добрите на блиц на Европейския шампионат

Плевенският шахматист Валентин Митев бе сред най-добрите на блиц на Европейския шампионат

11- годишният състезател на СКШ“Плевен XXl“ премери сили и на най-бързата контрола с шахматисти в по-горна възрастова група. Тя се състоя на 5 август 2015г., в последния ден от шахматния маратон в Сърбия,

За завършване на партията участниците разполагаха с по 3 минути и 2 секунди добавка на ход. Тази времева контрола на игра изисква изключителна бързина на мисълта, концентрация, хладнокръвие и издръжливост, а в по-голяма част от двубоите е необходим и спортен шанс, обясни мс Христинка Илиева, треньор на Валентин Митев.
Плевенският шахматист стартира успешно турнира с 3,5 т. в първите 4 кръга и заемаше втора позиция във временното класиране. Последва явна умора, която доведе до неприятна серия от три поредни загуби и накрая достоен финал от 1,5 т. в последните 2 срещи.
С краен резултат от 5 точки Валентин зае 12- то място в общото класиране и 5-та позиция сред 12 годишните си конкуренти.

11846623_Валентин Митев

Така на Европейския шампионат в Нови Сад, плевенския шахматист записа: 6-то място при момчетата до 12 г. на ускорен шах и нови 55 точки международен рейтинг на тази времева контрола;  7- мо място на ускорен шах с българския отбор до 14 години и още 20 точки ело; 12-то място до 14 години в шампионата на блиц и нови 60 точки към международния си рейтинг в тази дисциплина.
Ръководството на СКШ“Плевен XXl“ поздравява Валентин за успешното представяне и сърдечно благодари на родителите му, които изцяло финансираха неговото участие на това Европейско първенство.
Европейският шампионат по шахмат за деца и юноши от 8 до 18 години се проведе от 1 до 5 август 2015г. в Нови Сад, Сърбия и събра 215 шахматисти от 23 европейски страни.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...