Начало / Последни новини / Плевенският шампион Петьо Кръстев пропуска „Асарел България Оупън“

Плевенският шампион Петьо Кръстев пропуска „Асарел България Оупън“

Шампионът на България по тенис на маса за мъже Петьо Кръстев няма да участва в петото издание на големия международен турнир „Асарел България Оупън“ в Панагюрище /от 15 до 18 август/. Причината – претърпяна наскоро операция. Отсъствието на възпитаникът на СКТМ Тетрон /Плевен/, безспорно отслабва българският състав, тъй като в момента той е най-добрия ни състезател. Доказа го на последното национално първенство, когато с екипа на СКТМ Марек-Дигеста Спорт /Дупница/ той спечели титлата. Здравословният проблем не позволява на Кръстев да играе на родна земя срещу най-добрите тенисисти в света.

В „Арена Асарел“ пристигат част от най-известните тенисисти на планетата.

316 състезатели от 38 държави от пет континента ще спорят за разпределението на точки и награден фонд от 190 000 американски долара.

Седем са българите – Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Стефан Тодоров, Полина Трифонова, Мария Йовкова, Калина Христова и Ивет Илиева.

103-а са азиатците, като най-многоброен е отборът на Япония – 47 души. Мъжкият тим е воден от №4 в световната ранглиста Томаказу Харимото и №12 Коки Нива, а жените от двете най-добри представителки на Страната на изгряващото слънце – Касуми Ишикава (6) и Мима Ито (7).

Европа е представена от 210 състезатели, сред които добре познатите Дмитрий Овчаров (11), първите ракети на Беларус – Владимир Самсонов (19), на Англия – Лиам Питчфорд (15), на Франция – Симон Гаузи (25) и др.

От Африка пристига добре познатият на българските фенове на тениса на маса нигериец Аруна Куадри (21), Латинска Америка и Нова Зеландия ще бъдат представени от по един състезател.

Тази година системата на турнира е променена. Няма да има надпревара за младежи и девойки, тя е заменена от тази на смесените двойки. Схемата няма да включва досегашните квалификационни групи, ще се играе на елиминация.

Основните схеми на сингъл са от 32-а, а при двойките – по 16.

Шампионите на сингъл при мъжете и жените ще спечелят по 250 точки и по $21 000. При двойките – мъже, жени и смесени, победителите ще получат по $6000 и по 200 точки.

Премии получават всички състезатели от основната схема на сингъл и най-добрите четири при двойките.

Турнирът „Асарел България Оупън“ е осми поред от веригата Seamaster 2019 ITTF World Tour. След него са Оломоуц (Чехия), Стокхолм (Швеция), Бремен (Германия) и Линц (Австрия). Големият финал е 12-15 декември, като все още не е определен домакина.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...