Акценти
Начало / Последни новини / Плевенският тим „Пепеляните“ се класира втори на Регионалните полуфинали за Kamenitza Фен Купа

Плевенският тим „Пепеляните“ се класира втори на Регионалните полуфинали за Kamenitza Фен Купа

Плевенският тим „Пепеляните“ остана втори в класирането на Регионалните полуфинали за Kamenitza Фен Купа за областите Плевен и Велико Търново. Горнооряховският тим „ИВ Комерс“ разгроми всичките си конкуренти по време на турнира, като не допусна нито една загуба в седемте си мача по пътя към победата и отбеляза общо 19 гола на фона на само 3 допуснати във вратата им. Финалният мач беше много драматичен. И двата отбора бяха решени на всичко, за да стигнат до победата и да се доближат с още една крачка до мечтаното приключение зад кулисите на Камп Ноу, което очаква Националните шампиони в 13-тото издание на Фен Купа. Въпреки невероятния хъс, с който играха финалистите, силите бяха толкова изравнени, че те не успяха да си отбележат гол в редовното време и се наложи Регионалният шампион да бъде излъчен чрез дузпи. За разочарование на плевенските фенове „Пепеляните“ допуснаха 3 поредни грешки от бялата точка и загубиха с минималното 1:0.
Трети в регионалната надпревара останаха „ММ-74“(Севлиево), а на четвърто място се класираха момчетата от „Мако“(Плевен). Техният вратар Мартин Любомиров бе обявен за „Най-добър вратар“, а Красен Славчев от „ИВ Комерс“ за „Най-атрактивен състезател“. Почетното отличие „Отбор феърплей“ отиде при „Батковците“(Плевен), които регистрираха най-малко нарушения по време на мачовете си.
Третите „Мако“(Плевен) се сдобиха и със специална грамота за „Най-резултатен отбор“. Те реализираха впечатляващите 21 гола и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кампания на Kamenitza Фен Купа „Дари Гол“. В рамките на инициативата всяко попадение в турнира ще добавя по 1 лев към специална благотворителна сметка, а събраните средства ще послужат за подобряване на футболната инфраструктура в града на бъдещите Национални шампиони на Фен Купа 2015. До момента „приятелите от квартала“ са отбелязали общо 6732 гола.

Снимка: Kamenitza Фен Купа

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...