Акценти
Начало / Култура / Плевенският театър отново кани на  „Театър в събота”

Плевенският театър отново кани на  „Театър в събота”

Малки и големи привлича през октомври традиционната инициатива „Театър в събота” на ДКТ „Иван Радоев” в Плевен. На 20 октомври от 19:00 е съботното представление на „Боинг, боинг“ от Марк Камолети, а всяка събота от 11:00 на сцена-фоайе се играе „Феята разказва…Вълкът и седемте козлета“ за зрители над 5-годишна възраст. Само на 20 октомври можете да гледате на живо звездите от малкия екран Димитър Баненкин, познат от „Под прикритие“, „Недадените“, „Скъпи наследници“, и Петко Венелинов в спектакъла „Боинг, боинг“, който държи рекорда на Гинес за най-поставяна френска комедия.

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ не остава безучастен и към вълненията на по-младежката аудитория за празника на Хелоуин. На 26 октомври представлението на „Островът на робите” ще има специална визия за празника. Представлението, създадено  по пиеса на Пиер Мариво  по текст от 17 век, е подходящо за цялото семейство.

За почитателите на класиката е на 23 октомври е спектакълът „Вишнева градина“ от А.П. Чехов, част от селекцията на вече 5 театрални форума  – два международни и три български. Една съвсем друга класика също присъства на плевенска сцена – на 24 и на 31 октомври, Марта Вачкова и  Тончо Токмакчиев играят в „Рейс“ от Станислав Стратиев в безкомпромисно сатиричната постановка на многонаграждавания режисьор и преподавател в НАТФИЗ професор Здравко Митков.

Билети на касата на театъра и онлайн на www.theatre-pleven.bg където може да намерите също и цялата програма за октомври.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...