Акценти
Начало / Крими / Плевенският окръжен съд отмени присъда на шофьор на автобус, превозвал цигари без бандерол

Плевенският окръжен съд отмени присъда на шофьор на автобус, превозвал цигари без бандерол

Плевенскит окръжен съд отмени постановена на 29 март тази година присъда от Районен съд – Плевен, с която е признат за виновен 51-годишен от село Ленково, община Гулянци в това, че е държал акцизни стоки без бандерол в управлявания от него пътнически автобус. Районният съд го е осъдил на една година условно с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 452 лв. и лишаване от право да упражнява професията шофьор международни превози за срок от шест месеца.

Плевенският окръжен съд признава подсъдимия П.Д.Д. за невинен и го оправда по обвинението за притежаване на акцизни стоки без бандерол с цел продажба. Съдът е отнел в полза на държавата веществените доказателства – 100 кутии цигари, притежаването, на които е забранено, като е постановил тяхното унищожаване по надлежния ред от Агенция „Митници”.

На 13 март 2016 година около 19:30 часа на първокласен път в близост до надлез НХК служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен спират автобус „Мерцедес туризмо“, управляван от 51-годишен от село Ленково, община Гулянци. При проверка в автобуса са установени  100 броя кутии с цигари без валиден български акцизен бандерол – 60 кутии с марката „LD 100’s blue“ и 40 кутии с марка „Pall mall super slims“. Водачът е заявил, че намерените цигари без български бандерол са негови и ги е предал с протокол за доброволно предаване.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред ВКС на Р.БЪЛГАРИЯ.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...