Акценти
Начало / Крими / Плевенският окръжен съд определи „домашен арест“ за издирвана от Португалия жителка на Левски

Плевенският окръжен съд определи „домашен арест“ за издирвана от Португалия жителка на Левски

--_1_~1-съдебна палатаМарка за неотклонение „домашен арест“  вместо исканото „задържане под стража“ наложи Плевенският окръжен съд на 24-годишна жена от Левски с инициали Е.А.И., издирвана с европейска заповед от Португалия за кражби, измами и грабежи, разследвани от прокуратурата в Порто. Производството е образувано по внесено искане от Окръжна прокуратура-Плевен, на 15 декември 2014 г. Целта е да се осигури присъствието й при разглеждане по същество на искането за предаването й в Португалия.

Съдът наложи по-лека от исканата мярка по множество причини, посочени в мотивите. Преводът на заповедта от португалски на български се оказа неразбираем, непрофесионален и неточен. От него все пак става ясно, че жената е издирвана за наказателно производство в Португалия за кражба. Става въпрос за теглене на пари от сметката на пострадала жена заедно с други обвиняеми през 2009 г. Няма обаче данни жителката на гр. Левски  да е знаела, че я търсят за наказателно производство в южноевропейската държава. Освен това няма данни да е осъждана, тя се грижи и за двете си малки деца – на 4 и на 5 г.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...