Акценти
Начало / Крими / Плевенският окръжен съд не промени мярката „задържане под стража“ на зам.-кмета Алексей Зелов

Плевенският окръжен съд не промени мярката „задържане под стража“ на зам.-кмета Алексей Зелов

съд

Зам.-кметът на Плевен Алексей Зелов остава в ареста. Състав на Плевенския окръжен съд днес не уважи искането на защитата на обвиняемия мярката му за отклонение „задържане под стража” да бъде променена в по-лека.

Съдът счита, че така депозираното искане е неоснователно. На Зелов е повдигнато обвинение за това, че през април тази година е поискал и на 22-ри същия месец в качеството си на длъжностно лице – зам.-кмет на Община Плевен, е приел сумата от 4 000 лева.

С определение от 24 април 2014 г. на Плевенски окръжен съд по отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е потвърдена с определение на Апелативен съд – гр. Велико Търново, от 30 април.

Предмет на обсъждане в производството по чл. 65 НПК е въпросът настъпила ли е промяна на обстоятелствата, при условията на които спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от влизане в сила на последния акт на съда.

При вземането на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ и при разглеждането на жалбата на обвиняемия Зелов срещу тази мярка за неотклонение съдилищата са приели, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление и доказателствата по делото сочат, че е налице реална опасност той да се укрие.

Плевенският окръжен съд намира, че изводът за наличие на обосновано предположение относно авторството на престъплението не се променя и към настоящия момент.

Определението може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – гр. Велико Търново в 3-дневен срок от днес.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...