Акценти
Начало / Общество / Американски студенти дариха лични средства на Дома за медико-социални грижи в Плевен

Американски студенти дариха лични средства на Дома за медико-социални грижи в Плевен

американски студенти

11 американски студенти дариха лични средства на Дома за медико-социални грижи за деца в Плевен. Идеята е на Даниел Хадауей от щата Айова. предложението е прието от цялата група, която иска да помогне на деца, лишени от родителски грижи. Студентите бяха придружени от капитан Калисън и ст. сержант Маргарит Гатяжев. Дарителите, от които четири жени и седем младежи, са на възраст между 19 и 24 години.

американски студенти

Студентите са на обучение във Учебната военновъздушна база „Георги Бенковски” в Долна Митрополия от 23 юни до 11 юли по американска програма. Те са цивилни, от различни американски щати, но имат желание да постъпят в американската армия – в сухопътните войски, поясни Гатяжев. Една година, след като завършат образоването си, ще бъдат произведени в чин лейтенант и започват военна служба. До тогава американската армия им плаща обучението в цивилния университет.

американски студенти

Паралелно с обучението американските студенти имат и интересна туристическа и културна програма. Вчера са посетили крепостта Царевец във Велико Търново, а утре ще отпътуват за Варна, където ще останат 3 дни.

американски студенти

американски студенти

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...