Акценти
Начало / Общество / Плевенският митрополит Игнатий освети бойните знамена

Плевенският митрополит Игнатий освети бойните знамена

DSCN5378

По традиция на Богоявление Негово Високопреосвещенство плевенският митрополит Игнатий и свещеници от плевенски храмове отслужиха водосвет на бойните знамена. Тържественият ритуал се състоя пред параклиса-мавзолей ,,Свети Георги Победоносец” на площад „Възраждане”.

DSCN5381

В ритуала участваха почетни роти от военните формирования 42800, 38220 и 22160 от Плевен, ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, представители на дружество “Традиция” – Плевен и на военно-патриотичните съюзи, както и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

DSCN5388

След каноничните песнопения митрополит Игнатий освети бойните знамена. Със светена вода той наръси и всички военнослужещи и техните командири, както и официалните лица на събитието, като им пожела здраве, благоденствие и успехи. Събитието уважиха областният управител на Плевен Илиян Йончев, неговите заместници, представители на местната власт, народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и др. официални лица. Малък брой граждани се спряха за минути на площада, за да погледат празничния военен парад, с който завърши ритуалът по освещаване на бойните знамена.

DSCN5398

DSCN5406

DSCN5407

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...