Акценти
Начало / Общество / Плевенският мечок Костадин вдигна сватба в Добрич
Щастливата булка Берна

Плевенският мечок Костадин вдигна сватба в Добрич

Плевенският мечок Костадин и неговата избраница Берна вече са двойка след близо една година ухажване. Изисканата швейцарска дама от Берн и грубоватият плевенчанин – и двамата с местоживеене в Зоопарк-Добрич, пред погледите и камерите на интернационални свидетели, най-после си „казаха” „Да!“ и заживяха заедно, пише Topnovini.bg,

Мечешката сватба бе вдигната в Центъра за защита на природата и животните в присъствието на швейцарски експерти. Те трябваше да дадат благословията си, за да могат мецаната с швейцарски произход Берна и избраникът на сърцето й Костадин да станат двойка и да делят един дом.

Припомняме, че миналата година плевенският зоопарк затвори врати заради ремонт на мечкарника, което стана причина да бъде потърсен и временен подслон за тримата обитатели на клетката. Така мечките Костадин, Виктория и Миладин се оказаха за около 2 месеца в зоопарка в Добрич. В Плевен не се завърна само мечокът Костадин, който остана в Добрич, тъй като към него прояви интерес представителката на местния зоопарк там.

Специално за мечешката сватба от Швейцария е пристигнал Томас Цубинген – главен гледач на мечки в зоопарка в Берн, откъдето е Берна. През есента на миналата година експертите не разрешиха двете мечки да се съберат, защото прецениха, че Костадин все още е стресиран от преместването си в Добрич. Сега мечешката сватба се случи след тяхната благословия и под зоркия им поглед.

Снимка: архив Център за защита на природата и животните

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...