Акценти
Начало / Общество / Плевенският кмет отново с призив за култура в агитационната кампания

Плевенският кмет отново с призив за култура в агитационната кампания

Плевенският кмет Георг Спартански отправя покана към политическите партии и коалиции, които ще участват в предстоящите на 26 март парламентарни избори, да подпишат споразумение за опазване на общинската собственост и чистотата в община Плевен.

Идния понеделник, в 12 часа, в Заседателната зала на общината представителите на партиите и коалициите са поканени да подпишат споразумение, което кметът нарече джентълменско.

Идеята на споразумението е агитационните материали да се поставят само на определените места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота.  Подписалите споразумението поемат ангажимент да не използват „агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите”, е записано в документа, който ще бъде предоставен за подпис.

 Като трета точка в него е записано, че партиите и коалициите няма да унищожават и заличават агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до края на изборния ден.

Положилите подписа си под споразумението се задължават в 7-дневен срок след приключване на изборите да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...