Акценти
Начало / Икономика / Плевенският клон на Експресбанк отпразнува 150 години от създаването на Групата Societe Generale

Плевенският клон на Експресбанк отпразнува 150 години от създаването на Групата Societe Generale

експресбанк (2)

В регионалния си клон в Плевен Сосиете Женерал Експресбанк отпразнува 150-та годишнина на Групата Societe Generale. Срещата се проведе на 26 септември  заедно с представители на Съюза на българските счетоводители и водещи счетоводни къщи.

Повече от 30 гости имаха възможността да се докоснат до 150 годишната история на банката, пресъздадена чрез снимки от финансиране на знакови проекти като Айфеловата кула, Суецкия канал, развитието и модернизацията на френските железници и др.

експресбанк (3)

Специално по повода Регионалния директор на Група Плевен Диан Йотов, приветства гостите и сподели ключови моменти от историята на банковата институция. Преминала през национализации и приватизации, през две световни войни, банката сега присъства на 5 континента в 77 държави и има над 35 млн. клиенти.

Банката е носител на множество награди, сред които „Най-добра банка в България“ от международното финансово списание Euromoney за 2012 г. Банка №1 в България в годишната класация на Euromonеy за 2013 г. за най-добри институции в областта на управлението на парични потоци. Societe Generale Експресбанк е №1 в България за  2014 г. по пазарен дял от валутни сделки с корпоративни клиенти и финансови институции, според проведената тази година анкета на Euromoney. Банката получава престижното отличие за трети път в рамките на 4 години.

експресбанк

Рейтинговата агенция Fitch Ratings неколкократно потвърждава дългосрочния рейтинг на Societe Generale Експресбанк   BBB+  със стабилна перспектива, който е възможно най-високия рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

Заедно със своите 1 500 служители, Societe Generale Експресбанк се стреми да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия.

Експресбанк (6)С кратка презентация бяха представени финансови инструменти специално адаптирани за нуждите на малкия и среден бизнес от Ивайло Матеев – Регионален мениджър малък бизнес и свободни професии. Интерес предизвикаха предложенията за кредити Партньор с размер до 350 х.лв., финансиране чрез различни европейски програми, сред които е Джереми и Европейския фонд за микрофинансиране,  финансиране с пакет ПОСОКА на търговци, които желаят да поставят в своите обекти ПОС терминал за картови разплащания.

Банката има и специални предложения за земеделските производители със своя специализиран кредит АГРА, отпускан при ниски нива на лихви и такси и с висок процент на покритие на земеделските субсидии.

Особено интересно в презентациите на банкерите е финансирането на свободни професии – освен лекари, стоматолози и адвокати, сред тях попадат и счетоводители, проектанти, архитекти, артисти, журналисти, консултанти, оценители и др., които са на свободна практика или имат сходна малка компания със същата дейност.

Събитието завърши със стилен коктейл.

експресбанк (5)

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...