Акценти
Начало / Общество / Плевенските огнеборци ще представят региона на Републиканския преглед във Варна

Плевенските огнеборци ще представят региона на Републиканския преглед във Варна

Отборът на РД ПБЗН – Плевен спечели зоналното състезание по пожароприложен спорт. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Ловеч. На 17 май в град Троян се проведе зонално състезание по пожароприложен спорт. В надпреварата участваха отборите на регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново.

Състезанието се проведе в четири дисциплини – изкачване с щурмова стълба; 100-метрова пътека с препятствия; пожарна щафета 4х100 метра с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа.

Първите две дисциплини бяха спечелени от представителния отбора на РДПБЗН-Плевен, следвани от отборите на Габрово, Велико Търново и Ловеч.

В дисциплината пожарна щафета 4х100 метра с препятствия, първо място зае отборът от Габрово, второ място спечелиха огнеборците от Велико Търново, трето място РДПБЗН-Ловеч и четвърто за РДПБЗН-Плевен.

В дисциплината бойно разгръщане от мотопомпа първо място спечели отбора на РДПБЗН-Ловеч, второ място заеха плевенските огнеборци, а на трето и четвърто останаха съответно отборите на РДПБЗН-Габрово и РДПБЗН-В. Търново.

Победител в комплексното класиране е отбора на РДПБЗН-Плевен, второ място е за отбора на РДПБЗН-Габрово, трето място за отбора на РДПБЗН-Велико Търново и четвърто място за отбора на РДПБЗН-Ловеч.

Отборът на РДПБЗН-Плевен, като победител, ще участва в Републиканския преглед във Варна, който ще се състои в началото на месец юни.

На състезанието присъстваха директорите на регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението”, които наградиха победителите в отделните дисциплини.

Снимка: ОДМВР – Ловеч

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...