Акценти
Начало / Култура / Плевенските мотористи изненадаха Цонко Цонев за представянето на книгата му (снимки)

Плевенските мотористи изненадаха Цонко Цонев за представянето на книгата му (снимки)

Уникална изненада поднесоха плевенските мотористи на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев – Кметъла. Той гостува в Плевен по повод представянето на книгата си „Кметълски истории“, а до мястото на срещата с плевенските си почитатели авторът бе ескортиран с мотори.

„В Плевен беше страшно посрещането. Това е 14-ят град, в който съм. Ще мина сигурно още 20 града, но тук наистина много ме изненадаха с този рок-кабриолет, изрисуван с различни групи на него и ескорта“, сподели минути преди началото на представянето Цонко Цонев.

Цонко Цонев книга 1

Към гостуването му в Плевен имаше силен интерес, а Rock ‘n’ Rolla club едва успя да побере всички желаещи да присъстват на мероприятието. Сред специалните гости бе кметът на Левски Любка Александрова, за която не е тайна, че е почитател на рок музиката. Поздравителен адрес беше изпратил кметът на Плевен Георг Спартански, в който се пожелаваше Цонко Цонев да намери още нови съмишленици чрез книгата си.

Цонко Цонев Любка Александрова

За самата книга Кметъла сподели, че е направена за няколко месеца. „Всичко се случи много бързо – печат, издаване. Излезе направо от душата ми без да мисля много – на един дъх“, разказа Цонев. „Отдавна мислех да напиша книгата. Зимата бях предизвикан от опитите историята на Каварна да се изтрие и това, което се е правило, да се неглижира. Отделно от това много от рокаджиите искаха да разберат какво точно се е случвало. Имаше голям интерес и януари, февруари и март имах време да реализирам тази идея с мои приятели. Различни са причините за написването й, но най-вече да остане за историята това, което е правено“, каза още бившият кмет на Каварна.

Цонко Цонев книга 5

В книгата „Кметълски истории“ са представени интересни истории от рок концерти в Каварна, както и традиционни прояви. „Весели, хубави истории, които са неизвестни на хората“, сподели още авторът. Повдига се завесата над интересни случки извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Книгата съдържа 14 глави за най-известните групи и изпълнители, сред които Кембълът, „Любе“, Б.Т.Р. и Санеца, Емир Костурица, „Апокалиптика“, „Моторхед“, Алис Купър, „Меноар“, „Аксепт“, Глен Хюз и много други. Книгата започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна.

Цонко Цонев книга 2

Извън творческата дейност на писател, на въпроса предстои ли концерт в Плевен, Цонко Цонев отговори, че концерти прави на много места, но всичко зависи от кметовете – дали искат да развиват рок музиката. „От моя страна не съм отказвал, стига да имам човек срещу себе си, който иска да прави хубави неща“, каза Кметъла.

Следваща Предишна
Цонко Цонев книга
Цонко Цонев книга 8
Цонко Цонев книга 4

Цонко Цонев книга 6
Цонко Цонев книга 3
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...