Акценти
Начало / Последни новини / Плевенските лекоатлети в преследване на поредните титли и медали

Плевенските лекоатлети в преследване на поредните титли и медали

Началото на новия сезон по лека атлетика наближава. От 20 януари в продължение на около месец ще станат известни новите шампиони и медалисти на България. Със сигурност сред тях ще има и състезатели от плевенските клубове СКЛА Спартак, АК Георги Дъков, СКЛА Феникс 2004, АК Плевен 2014, Спринт /Червен бряг/, вероятно Спартак /Койнаре/, както и бивши наши атлети.

Битките ще са в столичната зала „Асикс Арена“. Първи на старт ще застанат юношите и девойките младша възраст. Националният им шампионат е през уикенда – 20-21 януари.

Седмица по-късно /27-28 януари/ е първенството на юношите и девойките старша възраст. В началото на следващия месец /3-4 февруари/ е националното първенство за жени и мъже. Седмица след него е балканския шампионат на старшата възраст, чийто домакин е София.

После идва ред на тридневни състезания за по-малките. На 16 февруари е националния шампионат за момичета и момчета под 14 г. В следващите два дни ще бъдат определени призьорите за момичета и момчета под 16 г.

По същото време турския мегаполис Истанбул ще е домакин на балканския шампионат за мъже и жени. Финалът на наситената програма е в Балчик /24-25 февруари/, където ще се проведе националния шампионат по хвърляния.

Дотогава най-добрия българин на скок височина – плевенчанина Тихомир Иванов трябва да е готов сто на сто, тъй като му предстои участие в световния шампионат в зала, който ще се проведе в Бирмингам /Англия/ в периода 1-4 март.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...