Акценти
Начало / Култура / Плевенска филхармония сред номинираните за Кристална лира

Плевенска филхармония сред номинираните за Кристална лира

За 22-ра поредна година Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и „Кантус Фирмус“ с медийното партньорство на Classic FM радио организират тържествена церемония по връчването на Националните награди за музикално и танцово изкуство „Кристална лира`2018”. Тя ще се състои по традиция в Деня на народните будители – 1 ноември 2018г. от 19.00 часа в залата на Държавен музикален и балетен център- София.

Наградите „Кристална лира” са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство.

Сред номинираните за престижното отличие  е и Плевенска филхармония. Номинацията е в категория „Оркестрово изкуство” за проекта „Вечер на мюзикъла”, състоял се на 23 юни 2018 г. в зала „България” със солисти Люси Дяковска и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов” и специалното участие на Преслава Пейчева, Мишо Йосифов и Веселин Веселинов – Еко.

Крайният срок за гласуване е 12 часа на 30 октомври 2018 г.

Гласуването е телефонен секретар *7576 /без увеличение на телефонната услуга/. При обаждането споделете имената и  категорията на вашите фаворити, вашето име и фамилия и от кой град се обаждате.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...