Начало / Култура / Плевенска филхармония и хор „Гена Димитрова” представиха в концерт  европейското културно многообразие

Плевенска филхармония и хор „Гена Димитрова” представиха в концерт  европейското културно многообразие

Незабравимо музикално пътуване подариха на плевенчани Плевенска филхармония и хор „Гена Димитрова”. Концертът, който вчера се състоя в ДКТ „Иван Радоев”, се организира от областна администрация в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2019 година.

„Възползвам се от възможността да благодаря на директора на Плевенска филхармония господин Любомир Дяковски и директора на хор „Гена Димитрова” госпожа Анелия Дечева за перфектното партньорство. Плевен има привилегията да разполага с уникални културни институти като Плевенска филхармония, Драматично-куклен театър „Иван Радоев”,  за чието домакинство също благодаря, хор „Гена Димитрова”, Северняшкия ансамбъл и др., които създават стойностни творчески продукти и с работата си допринасят за културната индивидуалност на Плевен и региона.”, каза областният управител Мирослав Петров.

Той посочи, че концертът е част от поредица културни събития, които областна администрация организира в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС на територията на област Плевен за последните две години.

Част от своеобразното музикално пътешествие, представящо европейското културно многообразие, бяха  произведения на Офенбах, Супе, Калман, Лехар, Щраус и др. Изпълнени бяха увертюри, арии и ансамбли от оперети, а с таланта си солистите Боряна Бешева, Дани Меса, Георги Гарнизов, Анелия Дечева и Валери Цолов плениха сърцата на публиката.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...