Начало / Култура / Плевенска филхармония и НУИ „П. Пипков” представят съвместния си проект днес

Плевенска филхармония и НУИ „П. Пипков” представят съвместния си проект днес

Плевенска филхармония и НУИ „Панайот Пипков” ще представят тази вечер на сцената на читалище „Съгласие” своя нов съвместен проект. Той е озаглавен „Нещо на сериозно, нещо на шега и изобщо като нищо на света“.
Искате ли да видите как се управляват музиканти с дистанционно устройство, как се солира на пишеща машина или колко души могат да свирят на едно виолончело? Попадайки на сериозен концерт, вие ще се заливате от смях, защото оркестърът не е това, което очаквате, а изпълненията му преобръщат представите ви за класическа музика, обещават организаторите. Новият проект предлага реално и виртуално, сериозно и развлекателно, японски технологии и български хумор – всичко това на куп.
В концерта ще се представят като солисти възпитаници на училището от класовете по народни инструменти и народно пеене. Ще звучат изпълнения на Калоян Георгиев – кавал, от класа по кавал на Валентин Недялков, и на народните певица от класа на Елка Недялкова – Инна Йотова, Маринна Костова, Александра Петрова. Заедно с тях на сцената ще излезе и оперната певица Боряна Бешева.
Концертът-спектакъл ще е с начало от 19 часа.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...