Начало / Общество / Плевенска сграда включена в международен конкурс. Да я подкрепим!

Плевенска сграда включена в международен конкурс. Да я подкрепим!

Стартира европейският конкурс на Баумит за най-красиви фасади „Life Challenge 2020”. В конкурса, който се провежда на всеки две години, са подали заявление за участие 387 избрани фасади от 25 държави от Европа. Затова „Life Challenge 2020” означава избор на най-добрата измежду най-добрите фасади от всички участващи държави.

Шест са категориите, в които ще се състезават фасадите на Баумит:

  1. Еднофамилни къщи – ново строителство;
  2. Жилищни сгради – ново строителство;
  3. Нежилищни сгради – ново строителство;
  4. Термично саниране;
  5. Реновиране на исторически сгради;
  6. Вдъхновени от структурата.

Плевенският обект е за реставрацията на Центъра за подпомагане на личностно развитие – ЦРД, който е на ул. „Дойран” № 79. Той се състезава в категория „Реновиране на исторически сгради”. Журито, съставено от изявени архитекти от 13 държави, е започнало предварителния подбор на фасадите, които ще се класират за финалния кръг. От българска страна член на журито е арх. Светослав Станиславов.

Публичното онлайн гласуване започна на 07 февруари 2020 г. и ще продължи до 15 април 2020 г. /до 12.00 часа на обяд/. Всеки гласуващ ще може да подкрепи еднократно избрана от него фасада, като посочи своята оценка от 1 до 5.

Фасадите, които съберат най-много харесвания от публичния вот в отделните категории, ще бъдат обявени на тържествена галавечер във Валенсия на 14 май 2020 г.

Гласувайте! Да подкрепим плевенската фасада на: https://baumit.bg/lifechallenge2020/projects/historical-renovation/2437/centar-za-lichnostno-razvitie-pleven

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...