Акценти
Начало / Крими / Пламъци изпепелиха автомобил, фураж и покрив на постройка

Пламъци изпепелиха автомобил, фураж и покрив на постройка

На 13 октомври 2019 година в 05.07 часа в РДПБЗН-Плевен е получено съобщение, че в село Гривица на улица „Филип Тотю” гори лек автомобил, информираха органите на реда. На място са изпратени полицейски служители и екип на РСПБЗН-Плевен. Огнеборците изгасяват автомобила. Извършен е оглед, при който е установено, че напълно е изгорял паркиран „Опел Астра”. Причините за инцидента са в процес на установяване. Уведомен е прокурор в РП-Плевен. По случая работата продължават експерт от РДПБЗН-Плевен и служители от 01РУ-Плевен.

На 12 октомври 2019 година в 20:56 часа в Оперативния център на РДПБЗН-Плевен е получен сигнал, че в землището на село Вълчитрън, на около 200 метра източно от селото в нива, горят рулонни бали, казаха униформените. Пожарът е загасен от екип на РСПБЗН-Плевен. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. В пламъците са унищожени 100 бали фураж. Бързата намеса на огнеборците е спасила 400 бали фураж. Нанесените материални щети и причините за пожара са в процес на установяване. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Разследването се води от екип на РУ-Пордим.

На 12 октомври 2019 година в 12:31 часа в РСПБЗН-Кнежа е съобщено за пожар в стопанска постройка в град Искър на улица „Чавдарци”, казаха полицаите. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. По първоначална информация пожар в сухи треви е запалил покривната конструкция на стопанска постройка. Сградата е необитаема. Унищожени са 4 кв.м. покривна конструкция. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН-Кнежа.

На 13 октомври 2019 година в 14:33 часа в Оперативен център на РДПБЗН-Плевен е получен сигнал през „Национален център тел: 112”, затова че в град Плевен на улица „Вардар” има пожар. Незабавно са изпратени служители на РСПБЗН-Плевен, които са потушили пламъците.  Извършен  е оглед  от  разследващ полицай, инспектор от РДПБЗН, експерт от Базова научно-техническа лаборатория и служител на „Криминална полиция” при 02РУ-Плевен.

Установено е , че пожарът на тухлена постройка е възникнал  вследствие  неправилно боравене с огън от обитателя на имота, разказват огнеборците. 54 –годишен към момента на пожара е бил в къщата. Той е признал, че е запалил отпадъци в жилището. Вижда, че огънят се разгаря и е излязъл от къщата. Уведомен  е дежурен прокурор при РП-Плевен. Образувано е досъдебно производство.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...