Акценти
Начало / Крими / Пламъци бушуваха в къщи и автомобили

Пламъци бушуваха в къщи и автомобили

На 5 януари 2020 година в 00:35 часа в РС ПБЗН – Червен бряг е съобщено за пожар в къща в село Бресте, казаха от полицията. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. При пожара са унищожени покривна конструкция 50 кв.м. на къщата и покривна конструкция 15 кв.м на селскостопанска постройка в съседния двор. Пострадали хора няма. Пламъците са потушени от служители на РС ПБЗН – Червен бряг.

На 5 януари 2020 година в 05:50 часа в У ПБЗН – Долна Митрополия е съобщено за пожар в къща в село Ореховица. Предполагаемата причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди. Унищожена е покривна конструкция – 100 кв.м. Пострадали няма. Пожарът е погасен от екип на У ПБЗН – Долна Митрополия.

На 3 януари 2020 година в 20:05 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в стопанска постройка в град Славяново на улица „Раковски“. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Огънят е унищожил покривна конструкция – 15 кв.м. Пострадали няма. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.

На 5 януари 2020 година в 04:17 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е подаден сигнал, че в град Славяново в гаражно помещение горят лек автомобил „Фиат Панда“ и лек автомобил „Фиат Пунто“. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ- Пордим, експерт при БНТЛ – ОДМВР – Плевен и екип на РДПБЗН – Плевен. Пламъците са потушени. Извършен е оглед, при който е установено, че огънят е тръгнал от контейнер пред вратата на адреса и е обхванал самата врата. От нея са се запалили и автомобилите, които напълно са изгорели. Има повреди и на гаражното помещение. Нанесените материални щети са в процес на установяване. Уведомен е  прокурор в РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 6 януари 2020 година в 01,43 часа е получен сигнал, че в град Плевен в жк „Дружба“ на паркинг гори таксиметров лек автомобил. На място са изпратени автопатрул на Първо РУ – Плевен и екипи на РСПБЗН – Плевен. Установено е, че горят таксиметров лек автомобил „Шевролет Авео“ и лек автомобил „Шевролет Калос“. При огледа е изяснено, че огънят е възникнал от „Шевролет Авео“, след което се запалва багажното отделение на паркирания пред него „Шевролет Калос“. В следствие на пожара на „Шевролет Авео“ е напълно изгорял двигателен отсег, а на паркирания пред него „Шевролет Калос“ напълно са изгорели багажно отделение и салон. В следствие на високата температура са стопени задни стопове и на „Рено Туинго“ Щетите са в процес на установяване. Уведомен е прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...