Акценти
Начало / Последни новини / Пламен Райков и Данчо Борисов шампиони по Коло ориентиране

Пламен Райков и Данчо Борисов шампиони по Коло ориентиране

12 медала – 2 златни, 4 сребърни и 6 бронзови завоюваха състезателите от плевенския клуб Север от държавното първенство по Коло ориентиране край Велико Търново. Домакин бе местния клуб Трапезица 1954. Шампионатът бе за всички възрасти в дисциплините спринт, дълга дистанция.

От плевенчани най-силно се представиха Пламен Райков и Данчо Борисов, които станаха шампиони на България.

Първият, който е и треньор на СКО Север спечери битката при 35-годишните. Той бе най-бърз на дългата дистанция преминавайки по трасето от 8,3 км с 11 контролни точки за 1:32:44 часа. Най-големия му конкурент Марин Йорданов финишира 13:09 минути след него.

В същата дисциплина Борисов пък остана недостижим да съперниците си до 55 г. Плевенчанинът преодоля 5,3 км с 11 контролни точки за 58:46 мин. Вторият Кольо Тодоров от Стара Загора изостана с 10:28 мин..

Грета Борисова - 1

Силно състезание и за Грета Борисова. В женския елит до 21 години тя стана вицешампионка на дълга дистанция и бронзова медалистка в спринта. В дългата изостана само с 2:29 мин. от шампионката Христина

Козарева /Узана-Габрово/. В спринта разликата между двете бе по-малка от минута в полза на Козарева, но първото място бе за друга габровлийка – Яна Николова.

Много добро представяне на плевенчани в спринта при 45-годишните. Петър Вутов е вицешампион, финиширайки на 4:43 мин. след победителя Милен Драгоев от Ямбол. Трети тук е друг състезател от Север – Даниел Симеонов. Той дублира това си класиране и на дългата дистанция.

При момчетата до 14 г. Цветелин Велков е вицешампион в спринта. Секунди го разделиха обаче от третото място на дългата дистанция.

2 минути не достигнаха на Цветелина Митева за шампионска титла на дългата дистанция при дамите до 35 г. Така триумфа бе Десислава Димова от Търговище.

При 20-годишните плевенчаните Кирил и Антоан Йонови се окичиха с бронз съответно в спринта и дългата дистанция. Същото класиране и за Мартин Минков /до 40 г./.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...