Начало / Крими / Пияни шофьори катастрофираха, пострадала е пешеходка

Пияни шофьори катастрофираха, пострадала е пешеходка

На 29 септември 2019 година в 19.30 часа в град Искър на улица „Александър Стамболийски“ е настъпило пътно-транспортно произшествие, съобщи МВР-Плевен. Лек автомобил „Фолксваген Поло“, собственост и управляван от 51-годишен местен жител, се качва на тротоара и блъска пешеходка. Вследствие на настъпилото произшествие 63-годишната жена е получила комоцио. Транспортирана е в ЦСМП-Плевен. Водачът на лекия автомобил е без наранявания. Изпробван е за употреба на алкохол с техническо средство, като уредът е отчел положителен резултат – 2,27 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, експерт и автоексперт. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Кнежа. Образувано е досъдебно производство  за престъпление по чл. 343, ал.3 буква „a“ от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

На 28 септември 2019 година в Първо РУ- Плевен е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК.  На същата дата в град Плевен на булевард „Христо Ботев“ е самокатастрофирал 28-годишен плевенчанин с лек автомобил „Фолксваген Поло“, уточниха катаджиите. При извършване на проверка с техническо средство „Алкотест дрегер“ уредът отчита положителна проба на алкохол – 3.42 промила в издишания въздух. Нарушителят е дал кръв за химически анализ и е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП- Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 28 септември 2019 година около 01:40 часа в град Долни Дъбник на улица „Христо Янчев“ е спрян „Опел Астра“.  Лекият автомобил се движил без светлини. Установена е самоличността на водача – 54-годишен местен жител. По време на извършване на проверката установяват, че шофьорът е във видимо не трезво състояние. Изпробван е с техническо средство алкотест „Дрегер 7510“, което отчита положителен резултат 1,87 промила в издишания въздух, казаха униформените. Нарушителят отказва кръвна проба. Уведомен е прокурор при РП – плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. чл. 343 б, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...