Акценти
Начало / Общество / Пет плевенчанки взеха участие в Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново

Пет плевенчанки взеха участие в Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново

Пет дами от Плевен взеха участие в Третата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново, която се проведе от 22 до 24 януари, информират от местната структура на партията. На събитието присъстваха над 170 представителки на нежния пол от областните структури в цялата страна. Плевенската областна структура бе представена от Диана Данова, член на НИС на Жени ГЕРБ, Даниела Гонкова, областен клубен ръководител и членовете на плевенската организация Йонита Иванова, Евгения Станева и Теодора Петрова. Темата на форума бе „Политика. Управление. Сигурност на живот“. Той се проведе в два модула – „Политика и коалиционни взаимоотношения“ и „Управление и развитие на основни секторни политики“. Академията бе организирана съвместно с фондация „Конрад Аденауер“.

жени герб 2
Третата политическа академия на Жени ГЕРБ бе открита от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова, областния координатор на ГЕРБ-Велико Търново и кмет на града Даниел Панов.
„Ние съумяхме да се съхраним от вътрешни напрежения, каквито наблюдаваме в другите партии. Ние ще издържим на всеки един натиск, защото сме обединени, имаме силен лидер и в структурите ни има многообразие от професионалисти. ГЕРБ успя да преобрази страната ни и да даде сигурност на българските граждани”, категоричен бе г-н Цветанов по време на откриването на форума.
Лектори на академията бяха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, заместник-председателят на 43-тото Народно събрание Димитър Главчев. Активно участие взеха и антропологът Харалан Александров, политологът Антоний Гълъбов, Георги Марков,бивш конституционен съдия, както и проф. Николай Овчаров.

жени герб
Изненада за всички присъстващи бе включването на министър-председателя Бойко Борисов във форума в събота вечер. „В настоящата ситуация в България Политическа партия ГЕРБ е истинският балансьор на политическата сцена, тъй като водим диалог с всички”, заяви пред присъстващите той. По време Третата политическа академия на Жени ГЕРБ заедно с него присъстващите дами обсъдиха теми от основните секторни политики на правителството, както и коалиционните взаимоотношения с други партии.

жени герб 1

Снимки: Жени ГЕРБ -Плевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...