Акценти
Начало / Последни новини / Пет медала за СКО Север /Плевен/ за купата на Ловеч

Пет медала за СКО Север /Плевен/ за купата на Ловеч

Златен и четири сребърни медала спечели плевенския клуб по ориентиране Север за купата на Ловеч. Състезанието при съседите бе в дисциплината спринт. Най-добра от плевенския тим бе Катерина Минкова. Тя завоюва първото място при дамите до 14 години. Плевенчанката премина по трасето от 0,7 км с 10 контролни точки за 7:00 минути. Най-сериозната й съперничка Наталия Банчева от СКО Хемус /Троян/ финишира на 5 минути след нея.

В същата възрастова група, но при момчетата Никола Иванов е втори, изминавайки разстоянието от 1,2 км с 13 контролни точки за 11:33 минути. По-бърз от него бе единствено Константин Константинов от домакините. Сребърен медал и за Цветелин Велков. При 16-годишните той преодоля 1,6 км с 14 контролни точки за 12:34 минути. Забави се с 50 секунди и победата отиде при Божидар Пеев от Узана /Габрово/. В същата възрастова група, но за девойки Цветелина Цветанова измина 1,2 км с 13 контролни точки за 11:19 минути. Секунди преди нея завърши Цветослава Маринова от СКО Хемус /Троян/, която спечели първото място.

Мартин Минков пък е втори при мъжете до 35 години. Той бе по-бавен с 39 секунди по трасето от 2,0 км с 24 контролни точки от сливналията Светослав Стоянов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...